Հայաստանի հարավային շրջաններում կրծողների սինանթրոպ տեսակների ուսումնասիրության արդյունքները - Պապյան, Լևոն
Процесс формирования синантропизма у грызунов (Rodentia) в южных частях Армении недостаточно изучен. Целью данной работы является изучение их видового состава, экологии и сравнительный анализ с сородичами из северных и центральных частей страны. В нашей работе представлены материалы наблюдений за животными с помощью фотоловушек. Исследования в этой области практически отсутствуют, что в основном определяет актуальность данной работы․ The formation of synanthropism for rodents is not studied enough in the southern parts of Armenia. The aim of this research is studying synanthropic species of rodents and their ecology and comparing it with the results fromcentral and northern Armenia. Here are materials, which gained during the observations of animals using trail cameras. There were no enough studies in this area, which determines the relevance of this work. Կրծողների մոտ սինանթրոպիզմի ձևավորման գործընթացը Հայաստանի հարավում բավարար ուսումնասիրված չէ: Սույն աշխատանքի նպատակը Հայաստանի հարավային շրջաններում սինանտրոպ կրծողների, դրանց էկոլոգիայի ուսումնասիրումն ու համեմատական անալիզ անցկացնելն է ՀՀ հյուսիսային և կենտրոնական շրջանների հետ:Մեր աշխատանքում ներկայացված են լուսորսիչների միջոցով ստացված որոշ կադրեր: Այս ոլորտում ուսումնասիրություններ գրեթե չկան, ինչով և պայմանավորված է այս հոդվածի արդիականությունը:
Keywords: Կենդանաբանություն