Հայաստանի քնամկների ֆաունան, տարածվածությունը և սինանթրոպ առանձնյակները - Սարգսյան, Հայկ; Պապյան, Լևոն; Յավրույան, Էդուարդ
Работа посвящена исследованиям по синантропным млекопитающих Армении. В предыдущих работах мы подробно описали некоторых синантропных представителейв северных, центральных и южных регионов Армении. Однако результаты наблюдений за соневыми впервые представлены в данной работе. Фауна этих зверьков недостаточно изучена, а синантропность среди них и вовсе новое явление. This is another message about our researches of the synanthropic mammals in Armenia. We described in detail some synanthropic mammals in the northern, central and southern regions of Armenia in previous papers. However, the results of dormice observations are presented in this article for the first time. The fauna of these animals is not studied enough and the synanthropism among them is a new phenomenon. Այս աշխատանքը Հայաստանի սինանտրոպ կաթնասունների վերաբերյալ մեր հետազոտությունների շրջանակներում հերթական հոդվածն է: Նախորդ աշխատանքներում մանրամասն նկարագրվել են հանրապետության հյուսիսային, կենտրոնական եւ հարավային շրջանների կաթնասունների որոշ սինանտրոպ ներկայացուցիչներ: Այնուամենայնիվ, քնամկների ուսումնասիրությունների արդյունքները առաջին անգամ են ներկայացվում: Այս կենդանիների ֆաունան բավարար ուսումնասիրված չէ, իսկ սինանտրոպիզմի երեւույթը դրանց մոտ ի հայտ է եկել ոչ վաղ անցյալում:
Keywords: Կենդանաբանություն