Կարտոֆիլի վնասատուների և հիվանդությունների դեմ տարվող պայքարի միջոցառումներն Արցախում - Թորոսյան, Աիդա
Климатические условия Республики Арцах благоприятны для выращивания картофеля как ценной культуры. Однако для получения высокого и качественного урожая препятсвуют как вредители, так и грибковые, бактериальные и вирусные заболевания. Изучив передовой опыт меры борьбы с болезнями и вредителями картофеля в Республике Армения, рекомендуется применять его также в Республике Арцах, обеспечив этим самым высокий и качественный урожай. Climatic conditions of the Republic of Artsakh are favourable for the cultivation of potatoes. Pests as well as fungus, bacterial and virus diseases prevent from getting high and qualitative gather. Արցախի Հանրապետության հողակլիմայական պայմանները բարենպաստ են կարտոֆիլի, որպես արժեքավոր մշակաբույսի, աճեցման համար: Սակայն բարձր և որակյալ բերք ստանալուն խանգարում են ինչպես վնասատուներն, այնպես էլ սնկային, բակտերիալ և վիրուսային հիվանդությունները: Ուսումնասիրելով Հայաստանի Հանրապետությունում կարտոֆիլի վնասատուների և հիվանդությունների դեմ կիրառվող պայքարի միջոցառումների առաջավոր փորձը առաջարկվում է այն կիրառել Արցախի Հանրապետությունում, որը կապահովվի կարտոֆիլի բարձր և որակով բերք:
Keywords: Բույսերի պաշտպանություն