«Հաստատուն հոսանքի շղթաներ» բաժնում Ա.Դ. Սախարովի խնդրի հետազոտման դիտա-ճանաչողական արժևորվածության մասին - Մինասյան, Մելս; Մինասյան, Ա. Մ.
Рассматриваются решения для сопротивления сложной цепи, а именно плоской разветвленной цепи по задаче А.Д. Сахарова. Авторское решение учитывает наличие инверсной симметрии, что упрощает систему уравнений Кирхгофа. Последующие два решения более наглядны и коротки. Они позволяют прийти к цепям с повышенной симметрией. Через программу EWB, - программу виртуальных измерений, - можно соотносить симметрии исходных и реконструированных цепей, проведя необходимую проверку падений напряжения или составляющих тока. We consider the solutions for resistance of the complex circuit, namely plane branched circuit on the task of A.D. Sakharov. The author's solution takes into account the existence of an inverse symmetry which simplified the system of Kirchhoff equations . The following two solutions are clearer and briefer. They allow you to come to circuits with greater symmetry. With the EWB program, - the virtual measurements program - can be correlated to symmetry of the original and reconstructed circuit, having the necessary verification of voltage drops or current components. Դիտարկվում են լուծումներ բարդ շղթայի դիմադրության համար, այն է` հարթ ճյուղավորված շղթայի` ըստ Ա.Դ. Սախարովի խնդրի: Հեղինակի տված լուծումը հենվում է ինվերսիոն համաչափության օգտագործման վրա, ինչը պարզեցնում է Կիրխհոֆի հավասարումների համակարգը: Հաջորդ երկու լուծումները ավելի պարզ են և հակիրճ: Նրանք ենթադրում են անցում ավելի բարձր համաչափությամբ շղթաների: EWB ծրագրի օգնությամբ (այն է` վիրտուալ չափումների) հնարավոր է դառ-նում ելակետային և վերակառուցված շղթաների համադրումը` նրանցում ստուգելով անհրաժեշտ լարման անկումները կամ բաղադրիչ հոսանքները:
Keywords: Ֆիզիկա