Մի քանի թեորեմների երկրաչափական ապացույցները - Մուսայելյան, Ռոբերտ
Դիտարկում են երեք նշանավոր թեորեմ, որոնց ապացույցները առավել հայտնի են եռանկյունաչափության կիրառությամբ, բարդ հանրահաշվական ձևափոխությունների կատարմամբ: Աշխատանքում բերվում են այդ թեորեմների ապացույցները, որոնցում չեն կիրառվում ո՛չ եռանկյունաչափության, ո՛չ էլ հանրահաշվական բարդ ձևափոխություններ: Ապացույցները, որոնցում հենվում են զուտ երկրաչափության վրա, անվանում ենք երկրաչափական: Рассматриваются три знаменитые теоремы, доказательства которых известны с применением тригонометри или сложных алгебраических преобразований. В работе приводятся доказательства этих теорем, без применения тригонометрию. Доказательства с опорой только на геометрию, назовем геометрическими доказательствами. We observе three outstanding theorems, the proofs of which are mostly known by the application of trigonometry and making complicated algebraic changes. The work presents the proofs of these theorems without the application of either trigonometry or complicated algebraic changes. The proofs are completely based upon geometry and are called geometric proofs.
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա