Фонд накопления и амортизационные отчисления - Торос Торосян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Սոցիալիստական տնտեսության զարգացման ժամանակակից փուլում կուտակման ֆոնդի բաղկացուցիչ մասերի հստակ սահմանազատումը կարևոր ժողովրդատնտեսական նշանակություն ունի։ Այդ հարցի վերաբերյալ տնտեսագիտական գրականության մեջ չկա միասնական կարծիք ։ Ազգային եկամտի կուտակվող մասը բաղկացած է երեք հիմնական տարրերից՝ արտադրական և ոչ արտադրական կուտակումներից , ինչպես նաև ռեզերվային կամ ապահովագրական ֆոնդից։
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory