Some reviews on concepts of modern, modernism and contemporary art - Semirjyan-Bekmezyan, Alvard
Հոդվածում արծարծված են արվեստաբանական և գրականագիտական մտքում արդիական «մոդեռն» և «ժամանակակից» հասկացությունների տարբերակման, տարանջատման և սահմանման խնդիրները, որոնք չնայած գտնվում են մասնագետների հետաքրքրությունների շրջանակում, բայց մինչ օրս հստակ ձևակերպումների չեն արժանացել: Հոդվածն արդիական է նաև այն առումով, որ հայաստանյան գիտական միտքը չնայած անդրադարձել է խնդրո առարկա հարցին, բայց հիմնականում բաց դասախոսությունների, հրապարակային ելույթների մակարդակում, և խնդիրը տեքստային ձևակերպում, որպես այդպիսին, չի ստացել: В статье рассматриваются проблемы разграничения, разделения и определения «модерн» и «современное искусство» понятий в художественно-литературном сознании, которые хотя и входят в сферу интересов специалистов, но до сих пор не получили четких формулировок. Статья актуальна и в том смысле, что хотя армянская научная мысль размышляла над рассматриваемым вопросом, но в основном на уровне открытых лекций и публичных выступлений, и проблема почти не получила текстовой формулировки как таковой.
Keywords: Literature