Հայ տնտեսական գաղափարաբանություն. Հետագիծ - Սարինյան, Ռոբերտ Ներսեսի; Գաբրիելյան, Բելլա Վալերիի (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Հոդվածը փորձ է ուրվագծելու հայ տնտեսագիտական գաղափարաբանության հետագիծը։ Սկսած XVIII դարի վերջերից հայ մտածողներն առաջադրում էին ծրագրեր՝ ապագա Հայաստանի տնտեսական կյանքի սահմանադրական կարգավորման հարցերը և ապա դրանց հիմքում դնելով «հողի փիլիսոփայության» կամ մերկանտիլիզմի պոստուլատները։ Статья представляет собой попытку наметить траекторию армянской экономической мысли. Начиная с конца 18 века, армянские мыслители выдвигали проекты конституционного регулирования будущей экономической жизни Армении, а затем основывали их на постулатах «философии земли» или меркантилизма. The article is an attempt to outline the trajectory of Armenian economic thought. Starting from the end of the 18th century, Armenian thinkers put forward projects aimed at the constitutional regulation issues of the economic life of future Armenia, and then based that issues on the postulates of the "philosophy of the earth" or mercantilism.
Keywords: Տնտեսագիտություն