The Role Of The Service Sector In Economic Development - Poghosyan, Mariam Vardan (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Պետության տնտեսական զարգացումը բնորոշող ամենակարևոր ցուցանիշներից մեկը տնտեսական աճի ցուցանիշն է, որն էլ արդյունք է արտադրության ծավալների ավելացման, բնակչության բարեկեցության մակարդակի բարելավման, անհատների և պետական եկամուտների ավելացման: Հոդվածի արդիականությունը. բավականին երկար ժամանակ տնտեսության զարգացումն ապահովող հիմնական ուղղությունը արտադրությունն ու արդյունաբերությունն էր։ Անցյալ դարի կեսերից ավելի ու ավելի տարածված է դարձել ծառայությունների ոլորտը, որի աճը, ըստ հետազոտողների, ենթադրաբար ճնշում է տնտեսական զարգացումը: Հետևաբար, հոդվածի հիմնական նպատակն է բացահայտել ծառայությունների ոլորտի ազդեցությունը երկրի տնտեսական զարգացման վրա: Այս նպատակին հասնելու համար սահմանվում են հետևյալ խնդիրները: Один из самых важных индикаторов, характерных для экономического развития государства является индикатор экономического роста или ВВП роста. В самом деле, экономический рост является результатом увеличения объемов производства, улучшения благосостояния населения, и увеличения доходов населения и правительства. Актуальность статьи. Довольно долгое время основным направлением, обеспечивающим развитие экономики, было производство и промышленность. С середины прошлого века все более популярным стал сектор услуг, рост которого, как выяснили исследователи, предположительно подавляет экономическое развитие. Поэтому основной целью статьи является выявление влияния сектора услуг на экономическое развитие страны. One of the most important indicators characterizing the economic development of the state is the indicator of economic growth or GDP growth rate. In fact, economic growth is the result of an increase in production volumes, an improvement in the welfare of the population, an increase in private and government revenues.
Keywords: Social-demographic problems