Բիզնեսի ավտոմատացումը թվայնացման միջոցով. Արդյունքներ և հետևանքներ - Նալբանդյան, Հմայակ Ռոմիկի; Հարությունյան, Թամարա Հենրիկի (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Բիզնեսի ավտոմատացումը համարվում է 21-րդ դարի բիզնեսի ոլորտի կառավարման առանցքային մարտահրավերներից մեկը, որը անասելի առավելություններ է տալիս՝ ավտոմատացված կառավարման համակարգերի ճիշտ և գրագետ ներդրման դեպքում: Առավելությունների հետ մեկտեղ, կան նաև թերություններ՝ կապված աշխատատեղերի նվազման, բազմաթիվ մասնագիտությունների աշխատաշուկայից դուրս մղման հետ։ Նշվածը իր հերթին պատճառահետևանքային կապ է դառնում գործազրկությա աճի համար։ Վերոնշյալ խնդիրների լուծման կարևորությամբ էլ պայմանավորված է հետազոտության արդիականությունը։ Հոդվածի նպատակն է մշակել և ներկայացնել բիզնեսի ավտոմատացման քանակական գնահատման մեթոդաբանություն։ Նպատակին հասնելու համար դրվել են հետևյալ խնդիրները: Автоматизация бизнеса считается одной из ключевых задач управления в бизнес-секторе 21-го века, что дает неисчислимые преимущества при правильном и грамотном внедрении автоматизированных систем управления. Наряду с преимуществами имеются и недостатки, связанные с сокращением рабочих мест, вытеснением многих профессий с рынка труда. Указанное, в свою очередь, становится причинно-следственным звеном роста безработицы. Business automatization is considered as one of the key management challenges in the business sector of the 21st century, which offers benefits if properly and competently implemented. Along with the advantages, there are also disadvantages of business automatizaton related to the reduction of jobs, the expulsion of many professions from the labor market. In turn, this becomes a causal link for the increase in unemployment. The relevance of the article is due to the importance of solving the above-mentioned problems. The purpose of this article is to develop and present a methodology of quantitative assessment for business automatization.
Keywords: Սոցիալ-ժողովրդագրական հիմնախնդիրներ