Զբաղվածության առաձգականության և արտադրողականության միջև կապը. ՀՀ հանքագործական արդյունաբերություն (համեմատական վերլուծություն) - Մակարյան, Աննա Ռուզվելտի (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Արտադրողականության աճն է պայմանավորելու համաշխարհային հանքագործական ոլորտի, ինչպես նաև տվյալ երկրի տնտեսական աճը միջնաժամկետ, երկարաժամկետ հատվածում և հատկապես զբաղվածության առաձգականություն-արտադրողականություն կապի համատեքստում, ինչն էլ պայմանավորում է ՀՀ օրինակով տվյալ ուսումնասիրության անհրաժեշտությունը: Рост производительности обуславливает рост мировой горнодобывающей промышленности, а также экономический рост данной страны в среднесрочной и долгосрочной перспективе, особенно в контексте связи между эластичностью занятости и производительности, что и обуславливает необходимость данного исследования на примере РА. Productivity growth will determine the growth of the global mining industry, as well as the economic growth of given country in the medium-term and long run, and especially in the context of the relationship between the elasticity of employment and productivity, which determines the need for this study with the case of RA.
Keywords: Սոցիալ-ժողովրդագրական հիմնախնդիրներ