ՀՀ ռեզիդենտ տնային տնտեսությունների ավանդների ներդրման վարքագծի վրա շուկայական գործոնների ազդեցության գնահատումը - Գրիգորյան, Էրիկ Մայիսի (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Տնային տնտեսությունները խնայողություններ և ներդրումներ իրականացնող առանցքային սուբյեկտներից են, ինչն էլ անհրաժեշտություն է առաջացնում ուշադրության կենտրոնում պահել նրանց ֆինանսական վարքագիծը: Վերջին երկու տասնամյակում տնային տնտեսությունների ավանդների ներդրման վարքագիծը փոփոխության որոշակի միտում է ցուցաբերել: Շուկայական գործոնները, իրենց մեջ արտացոլելով անորոշության կամ ռիսկի բաղադրիչը, անընդհատ և անմիջականորեն ազդում են տնային տնտեսությունների ավանդների ներդրման վարքագծի վրա, ինչը մշտապես արդիական է դարձնում շուկայական գործոնների ազդեցության ուսումնասիրությունը: Հատկապես կարևորվում է տնային տնտեսությունների ավանդների ներդրման վարքագծի հետազոտումը որպես դրանց ֆինանսական վարքագծի կարևոր բաղադրիչ: Домашние хозяйства являются одним из ключевых субъектов, осуществляющих инвестиции и имеющих сбережения, что и вызывает необходимость держать их финансовое поведение в центре внимания. За последние два десятилетия в поведении вкладов домашних хозяйств наблюдается изменяющаяся тенденция. Рыночные факторы отражающие компоненты неопределенности или риска, постоянно и непосредственно влияют на поведение вкладов домашних хозяйств, что делает изучение влияния рыночных факторов всегда актуальным. Особенно важно иследование поведения вкладов домашних хозяйств, как важный компонент финансового поведения. The fact of households being saving and investing essential subjects, makes it necessary to stay focused on their financial behavior. Households’ saving behavior has shown certain trends during last two decades. Market factors by reflecting the uncertainty or risk component, continuously and directly impact the households’ saving behavior which makes the study of market factors’ impact ever relevant. It is more crucial to study households’ saving behavior as an essential component of their financial behavior. The goal of this article is to reveal and assess the impact of market factors on the households’ saving behavior in the RA.
Keywords: Տնտեսություն