Հայաստանի Հանրապետությունում իրականացվող հակակոռուպցիոն միջոցառումները և դրանց կարգավորման հիմքերը - Մաթևոսյան, Էլյանորա Նորայրի; Դեթլոֆֆ, Մարո Հայկազի (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Կոռուպցիան աշխարհի երկրների զարգացման և առաջընթացի լրջագույն խնդիրներից մեկն է, որը բացասական ազդեցություն ունի հասարակական հարաբերությունների տարբեր ոլորտներում՝ տնտեսական, քաղաքական, սոցիալական, մշակութային և այլն։ Հայաստանի Հանրապետությունում բազմաթիվ գիտական ուսումնասիրություններ են նվիրված կոռուպցիայի խնդիրներին, ընդունվել են միջազգային պայմանագրեր՝ ուղղված հակակոռուպցիոն օրենսդրության մշակմանը, մշակվել են հակակոռուպցիոն միջոցառումների ծրագրեր և ռազմավարություն: Այս համատեքստում էլ հատկապես կարևորվում է ՀՀ-ում իրականացվող հակակոռուպցիոն միջոցառումների և դրանց կարգավորման հիմքերի ուսումնասիրությունը, ինչն էլ պայմանավորում է հետազոտության թեմայի արդիականությունը: Коррупция - одна из серьезнейших проблем развития и прогресса стран мира, оказывающая негативное влияние на различные сферы общественных отношений: экономическую, политическую, социальную, культурную и др. В Республике Армения проблемам коррупции посвящено множество научных исследований, приняты международные соглашения, направленные на развитие антикоррупционного законодательства, разработаны программы и стратегии антикоррупционных мер. В этом контексте изучение реализуемых в РА антикоррупционных мер и основ их регулирования приобретает особое значение, что определяет актуальность темы исследования. Corruption is one of the most serious issues of the development and progress of the countries, which has a negative impact on various spheres of public relations: economic, political, social, cultural, etc. In the Republic of Armenia, many scientific studies have been devoted to the problem of corruption, international agreements aimed at the development of anti-corruption legislation have been adopted, programs and strategies of anti-corruption measures have been developed. In this context, the study of anti-corruption measures implemented in RA and the basis of their regulation is particularly important, which determines the relevance of the research topic.
Keywords: Մակրոտնտեսագիտություն; Ֆինանսներ