New Educational Technologies as a Pledge to Promote Lifelong Learning - Poghosyan, Gayane; Gasparyan, Anahit; Grigoryan, Meri; Amiryan, Yelena (ՀՀ ԳԱԱ)
Lifelong Learning implies that a person needs to learn continuously in order to enhance knowledge, skills, abilities and competencies. Learning should be implemented for the whole life span not only through natural communication or life experiences, but also benefiting from a variety of conscious educational opportunities, including new technologies. Along with formal, non-formal and informal education, the priority is given to the implementation of modern educational technologies and strategies – transition from passive to active learning, as well as to the introduction of informational technologies in the education process. Ցկյանս կրթությունը ենթադրում է, որ անձը անհրաժեշտություն ունի շարունակաբար սովորելու և ընդլայնելու ձեռք բերած գիտելիքները, հմտությունները և կարողությունները: Ողջ կյանքի ընթացքում այն իրականացվում է ոչ միայն բնական հաղորդակցության, կենսափորձի, այլ նաև շարունակաբար գիտակցված բազմազան կրթական, այդ թվում՝ նաև նոր տեխնոլոգիաների հնարավորություններից օգտվելու միջոցով: Ֆորմալ, ոչ ֆորմալ և ինֆորմալ կրթություն իրականացնելիս առաջնահերթ է արդի կրթական տեխնոլոգիաների ու ռազմավարությունների կիրառումը՝ պասիվ ուսուցումից ակտիվ ուսուցման անցնելը, ուսումնառության գործընթացում ժամանակի պահանջով նաև տեղեկատվահաղորդակցային տեխնոլոգիաների ներդրումը: Обучение на протяжении всей жизни подразумевает, что человеку необходимо постоянно учиться и расширять знания, навыки, умения и компетенции. На протяжении всей жизни оно осуществляется не только через естественное общение, жизненный опыт, но и через постоянное использование осознанных разнообразных образовательных возможностей, в том числе новых технологий. При реализации формального, неформального и информального образования приоритетным является использование современных образовательных технологий и стратегий: переход от пассивного обучения к активному обучению, а также внедрение информационно- коммуникационных технологий в учебный процесс.
Keywords: Social and Humanitarian Sciences