Особенности построения шляпкообразной модели друкера-прагера для неспечeнных порошковых материалов - Петросян, Г. Л.; Бабаян, А. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
A composite model of powder materials has been constructed based on the Mor-Coulon and Drucker-Prager plasticity conditions. However, most studies were carried out using the Drucker-Prager plasticity condition. A simplified version of the plasticity condition for the curved part of the Drucker-Prager Cap-shaped model in the case of plastic deformation of powder materials is shown. To build a real typical Drucker-Prager model, tabular data on the values of the four main parameters of powder materials were used, obtained in cases of various volumetric plastic deformations p vol  based on experimental data. Computer simulation of the process was carried out in the MS EXCEL software environment․ Based on the obtained results, plots of a typical Drucker-Prager Cap-shaped model are constructed. Չեռակալված փոշենյութերի բաղադրյալ գլխարկային մասով մոդելները կառուցվել են Մոր- Կուլոնի և Դրուկեր-Պրագերի պլաստիկության պայմանների հիման վրա, սակայն ավելի շատ հետազոտություններ կատարվել են օգտագործելով Դրուկեր-Պրագերի պլաստիկության պայմանը։ Ցույց է տրվում փոշենյութի պլաստիկ դեֆորմացման Դրուկեր-Պրագերի գլխարկաձև մոդելի կոր մասի պարզեցումը։ Դրուկեր-Պրագերի տիպային գլխարկաձև մոդելի իրական տեսքը կառուցելու համար օգտագործվել են փորձարարական տվյալների հիման վրա տարբեր ծավալային պլաստիկ դեֆորմացիաների p vol  դեպքերոււմ ստացված փոշենյութի չորսը հիմնական պարամետրերի արժեքների աղյուսակային տվյալները։ MS EXCEL ծրագրային միջավայրում կատարվել է գործընթացի համակարգչային մոդելավորում և ստացված արդյունքների հիման վրա կառուցվել են Դրուկեր-Պրագերի տիպային գլխարկաձև մոդելի գրաֆիկները։ На основе условий пластичности Мора-Кулона и Друкера-Прагера построены модели с составной шляпкообразной частью неспеченных порошковых материалов, однако большинство исследований проведено с использованием условия пластичности Друкера-Прагера․ Показано упрощение изогнутой части модели Друкера-Прагера при пластической деформации порошкового материала. Для построения реального вида типовой шляпкообразной модели Друкера-Прагера использованы табличные данные значений четырех основных параметров порошкового материала, полученные на основе экспериментальных данных при различных объемных пластических деформациях p vol  . В программной среде MS EXCEL выполнено компьютерное моделирование процесса. На основе полученных результатов построены графики типовой шляпкообразной модели Друкера-Прагера.
Keywords: Механика