Упруго–спиновые волны в ферромагнитном полупространстве с магнитным экраном - Агаян, К. Л.; Атоян, Л. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
In the proposed work, the problem of reflection of an elastic-spin wave incident from the inside of a ferromagnetic half-space onto its screened surface is solved. A general solution is found for the system describing the wave field in the structure. The question of the dependence of the amplitude of a magneto-elastic wave on the angle of incidence, frequency, and intensity of the external magnetic field has been studied. Corresponding graphs are constructed. Առաջարկվող աշխատանքում լուծված է առաձգա-սպինային ալիքի անդրադարձման խնդիրը ֆերոմագնիսական կիսատարածության էկրանավորված մակերեսից: Ընդհանուր լուծում է գտնվել կառուցվածքում ալիքային դաշտը նկարագրող համակարգի համար։ Ուսումնասիրվել է մագնիսառաձգական ալիքի ամպլիտուդի կախվածության հարցը ալիքի անկման անկյունից, ալիքի հաճախականությունից, արտաքին մագնիսական դաշտի ինտենսիվությունից։ Կառուցված են համապատասխան գրաֆիկներ։ В предлагаемой работе решается задача отражения упруго-спиновой волны, падающей изнутри ферромагнитного полупространства на его экранированную поверхность. Построено общее решение системы, описывающее волновое поле в конструкции. Исследован вопрос зависимости амплитуды магнитоупругой волны от угла падения и частоты падающей волны, а также интенсивности внешнего магнитного поля. Построены соответствующие графики.
Keywords: Механика