Խաղողի սպասվող բերքի նախնական որոշման մեթոդիկան - Խասապետյան, Ռոբերտ; Գրիգորյան, Թամարա
Հոդվածում բերվում է խաղողի բերքի նախնական որոշման մեթոդիկան: Այդ հարցը հատկապես հրատապ է Արցախի համար, որտեղ խաղողագործությունը զարգանում է հողի սեփականա-շնորհման պայմաններում , և խաղողագործությամբ զգալի չափով զբաղվում են մարդիկ, որոնք նախկինում դրանով չեն զբաղվել: Բնական է, որ իրենց առաջին հերթին հետաքրքրում է, թե ինչքան բերք է սպասվում: Ներկայացվող հոդվածը կօգնի իրենց այդ հարցում: В статье приводится методика предварительного определения ожидаемого урожая винограда. Этот вопрос особенно актуален для Арцаха, где, как известно, виноградство развивается в условиях приватизации земель и возделыванием винограда в значительной степени занимаются люди, которые в прошлом им не занимались. Естественно, что их в первую очередь заранее интересует, какой урожай они могут получить в конце года. Данная статья поможет им в этом вопросе. The article deals with grape harvest perliminary decision methodologi. This issues is especially urget for Artsakh, where viticulture is developing on the condition of the land privatization, vast amount of pepole are engaged in viti culture, who have not been engaged in it before.It is natural that they are first of all interested in how much crops are expected of them. This article will help them in it.
Keywords: Գյուղատնտեսություն