Прогрессивная литература на русском языке в библиотеках дооктябрьского Нор-Нахичевана - Александр Терещенко (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Նոր Նախիջևանի պատմության, նրա կուլտուր-հասարակական կյանքի մասին եղած վավերագրական նյութերը վկայում են, որ Նոր նախիջևանի գոյության հենց սկզբից ռուսերեն լեզվով առաջադիմական գրականությունը գրավել է տեղի հասարակության սևեռուն ուշադրությունը։ Այդ է վկայում XIX դ. վերջին քառորդի և XX դ. սկզբի Նոր նախիջևանի գրադարաններում մեծ քանակությամբ ռուսերեն լեզվով առաջադիմական գրականության առկայությունը։
Keywords: History; Bibliography; Literature; Language and Literature; Libraries; D History