Փոփոխական մագնիսական դաշտում ստացված սիլիկահողերի մակերևույթների տեքստուրային պարամետրերի համեմատական վերլուծությունը - Ստեփանյան, Աննա; Քամալյան, Օլեգ
Հայտնի է, որ պոլիսիլիկաթթվի զոլերի (կամ սիլիկազոլերի) էլեկտրակինետիկական և կառուցվածքա-մեխանիկական հատկությունները բավականին զգայուն են արտաքին ֆիզիկա-քիմիական ազդակների նկատմամμ: Զոլ-գել եղանակով ստացված օքսիդային նյութերի կառուցվածքը և, հետևաμար, հատկությունները կախված են ելային զոլերի ստացման պայմաններից: Սույն հոդվածում ներկայացված են տարբեր հաճախության փոփոխական մագնիսական դաշտերում զոլերից ստացված սիլիկահողերի մակերևույթների տեքստուրային պարամետրերը և ֆրակտալային չափողականությունը: Известно, что электрокинетические и структурно-механические свойства золей поликремневой кислоты (или силиказолей) очень чувствительны к внешним физико-химическим воздействиям. Строение и, следовательно, свойства оксидных материалов, полученных золь-гель способом, существенно зависят от условий получения исходных золей. В данной статье представлены текстурные параметры и фрактальная размерность поверхности кремнеземов, полученных из золей в переменных магнитных полях разных частот. It is known that the electro kinetic and structural-mechanical properties of hydrosol of polysilicon acid (or silicazoles) are very sensitive to external physicochemical effects. The structure and, consequently, the properties of the oxide materials produced with sol-gel technique, substantially depend on the conditions for obtaining the initial sols. In this article, texture parameters and the fractal dimension of the surface of silica obtained from sols in inconstant magnetic fields of different frequencies are presented.
Keywords: Химия