Масс-спектры 1-арилсульфонил -, 1-бензил –5- фтор урацилов - Мирзоян, Володя; Айдинян, Лусине
Показано, что основная фрагментация I не зависит от типа и положения заместителей в арилсульфонильной группе. В отличие от этого распад II бензильных производных существенно изменяется в зависимости как от характера, так и от ориентации заместителей в бензильном ядре. Используя масс- спектрометрический метод можно однозначно отличить изомерные нитро производные. Ուսումնասիրված է 1- արիլսուլֆոնիլ-, 1-բենլզիլ – 5 - ֆտոր ուրացիլների մասս – սպեկտորները և ցույց է տրված, որ 1- արիլսուլֆոնիլ-, ածանցյալների մոտ տրոհման ուղղությունները կախված չեն տեղեկալիչների բնույթից իսկ 1-բենզիլ – 5- ֆտոր ուրացիլների տրոհման ուղղությունները կախված են արոմատիկ օղակի տեղակալիչների բնույթից և դիրքից: Օգտագործելով մասս- սպեկտրոմետրիկ մեթոդը կարելի է միանշանակ տարբերել իզոմերային նիտրո միացությունները: It is shown that the main fragmentation of I does not depend on the type and position of the substituents in the arylsulonyl group. In contrast, the disintegration of II benzyl derivatives changes significantly, depending on both the nature and orientation of the substituents in the benzyl nucleus. Using a mass-spectrometric method one can definitely differentiate the isomeric nitro derivatives.
Keywords: Химия