Изучение растворимости в системе Na2WO4-Na3PO4-H2O при 20օ C - Гукасян, Татевик; Аветисян, Артур; Маркарян, Галя
Методом остатков Скрейнемакеса в изотермических условиях (при 20 oC) исследована система Na2WO4-Na3PO4-H2O. Опеделены поля кристализации исходных компонентов и твердых растворов, образованных между ними, которые идентифицированы методами термографического и рентгенографического анализов․ Լուծելիության մեթոդով իզոթերմ պայմաններում ուսումնասիրված է Na2WO4-Na3PO4-H2O համակարգը: Պարզված է, որ այդ համակարգում 20 oC պայմաններում բյուրեղանում են ելային կոմպոնենտները՝ երկու բյուրեղաջրով նատրիումի վոլֆրամատը՝ Na2WO4• 2H2O, տասներկու ջրով նատրիումի ֆոսֆատը՝ Na3PO4•12H2O, ինչպես նաև այդ երկու աղերից աաջացած պինդ լուծույթներ: Տրված են վերոհիշյալ նյութերի բյուրեղացման դաշտերը: Պինդ ֆազերի բաղադրությունը հաստատված է թերմոգրաֆիկ և ռենտգենոգրաֆիկ հետազոտություններով: By isothermic (20oC ) methods of solubility the system Na2WO4-Na3PO4-H2O has been investigated. It has been characterized by the existence of crystallization fields of Na2WO4• 2H2O, Na3PO4•12H2O and solid solutions which have been identified by themographical and rentgenographical analysis.
Keywords: Химия