О пороге генерации Стоксова излучения терагерцового диапазона на квантовых точках - Алексанян, Альберт; Алексанян, Армен
Показано, что в структурах туннельно-связанных квантовых точек возможна эффективная конверсия светового поля в импульсы терагерцового диапазона. Ցույց է տրված, որ թունելային կապ ունեցող քվանտային կետերի կառուցվածքում հնարավոր է լուսային դաշտի էֆեկտիվ փոխակերպումը տերահերցային տիրույթի իմպուլսների: It is shown that in the structures of tunnel-coupled quantum dots, the effective conversion of the light field into terahertz pulses is possible.
Keywords: Физика