О возможности наведения тока джозефсоновского типа в структурах с квантовыми точками - Алексанян, Альберт
В структуре с квантовыми точками рассматривается возможность наведения световым импульсом длительностью несколько фемтосекунд, тока джозефсоновского типа, который может служить источником излучения в терагерцевом и в более высоких диапазонах. Դիտարկվում է հնարավորություն քվանտային կետերի կառուցվածքներում մի քանի ֆեմտավարկյան տևողությամբ լազերային իմպուլսի ազդեցությամբ Ջոզեֆսոնի տիպի հոսանքի մակացումը: Դա իր հերթին կարող է ծառայել որպես աղբյուր էլեկտրամագնիսական ճառագայթման տերահերցային և առավել բարձր տիրույթներում: In the structure with quantum dots, the possibility of a light pulse of several femtseconds duration, a current of Josephson type, which can serve as a source of radiation in the terahertz and in higher ranges, is considered.
Keywords: Физика