Էներգոհամակարգում ինֆորմացիայի փոխանակման ժամանակ առաջացած խանգարումները և պաշտպանության հնարավորությունները - Բաբայան, Ռոբերտ; Գրիգորյան, Սուսաննա
Նյութում բերված մեթոդներով ավտոմատացված էներգետիկական համակարգում էներգիայի հաշվարկը հնարավորություն է տալիս յուրաքանչյուր պահին իմանալ համակարգում արտադրված և ծախսվող էներգիայի քանակը: Դրանից բացի՝ տվյալ համակարգի կիրառման դեպքում հնարավոր է ստուգել յուրաքանչյուր սպառիչի, սպառած էներգիայի քանակը և հարկ եղած դեպքում հայտնաբերել անմար երևույթները: Կարելի է յուրաքանչյուր պահի ստուգել էներգիայի հաշվեկշիռը: В статье представлен один из методов автоматического учета электрической энергии, что дает возможность в каждый момент времени узнать в энергосистеме вырабатываемое и израсходо-ванное количество электрической энергии. Кроме того, при использовании данной системы появляется возможность контролировать потребление энергии каждым потребителем и при необходимости выявлять аномальное явление и принимать соответствующие меры. Данный метод позволяет в каждом мгновение проверить баланс энергии и при необходимости корректировать. This article presents one of the automatic methods of accounting of electric energy, which makes it possible at each moment to find out the amount of electric energy that is being produced and used up in the power system. Besides using this system it is possible to control the energy consumption of each consumer and detect anomaly, if necessary, take appropriate measures. This method allows you to check the energy balance and adjust in each moment, if it is necessary.
Keywords: Ինֆորմատիկա