Երկնիստ և բազմանիստ անկյուններ - Մուսայելյան, Ռոբերտ
Աշխատանքը վերաբերում է երկնիստ և բազմանիստ անկյուններին: Բազմանիստ անկյունները, մասնավորաբար եռանիստ անկյունները, որպես դպրոցական դասընթացի ծրագրային նյութեր, դպրոցում քիչ են արժանանում ուշադրության, չեն նշվում նրանց հատկությունները, նրանց վերաբերյալ քիչ խնդիրներ են լուծվում: Աշխատանքում դիտարկվում են սինուսների և կոսինուսների թեորեմները եռանիստ անկյունների համար, նշվում են բազմանիստ անկյունների որոշ հատկություններ: Դիտարկվում են մի շարք խնդիրներ, որոնք լուծվում են աշխատանքում նշված փաստերի կիրառությամբ: В работе рассматриваются двугранные и многогранные углы. Многогранным углам, в частности, трехгранным, в школьной программе не уделяется должное внимание, не приводятся их свойства, решают мало задач из этой области. Также приводятся теоремы синусов и косинусов для трегранных углов. Решается несколько задач с применением приведенных фактов. The following research refers to two and multi-layer angles.The multi-layer angles, particularly the three-layer ones, are scarcely included in the school curricula, their properties are merely mentioned in the curricula and fewer problems are solved. The work refers to the theorems of sine and cosines for three-layer angles as well as some peculiarities of multi-layer angles. Some problems are solved by the application of the facts mentioned in the work.
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա