Մի քանի անկյան եռանկյունաչափական ֆունկցիաների ճշգրիտ արժեքների հաշվման մասին - Մուսայելյան, Ռոբերտ
Աշխատանքը նվիրված է եռանկյունաչափական ֆունկցիաների ճշգրիտ արժեքների հաշվմանը 0.75 (п ⁄ 240) աստիճանում: Հենվելով հրատարակված աշխատանքի վրա, որում ստացված են եռանկյունաչափական ֆունկցիաների ճշգրիտ արժեքները հաշված 6 աստիճանում, օգտագործելով եռանկյունաչափության հայտնի բանաձևերը` դուրս են բերվում եռանկյունաչափական ֆունկցիաների ճշգրիտ արժեքները` հաշված նշված աստիճանում: Դրանից հետո ապացուցվում է, որ ստացված արժեքները զուտ իռացիոնալ թվեր են: Работа посвящена определению точных значений тригонометрических функции 0.75 (П /240 ) градуса. Для этого, опираясь на работу, в которой получены точные значения тригонометрических функций 6-и градусов, используя известные формулы тригонометрии, выводятся точные значения тригонометрических функций указанного градуса. После этого доказывается, что найденные значения суть иррациональные числа. We are observing three outstanding theorems the proofs of which are mostly known by the application of trigonometry and making complicated algebraic changes. The work represents the proofs of these theorems without the application of either trigonometry orcomplicated algebraic changes. The proofs are completely based upon geometry and are called geometric proofs.
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա