Լարի տատանման հավասարման համար խառը եզրային խնդիրների լուծումը փոփոխականների անջատման մեթոդով - Խաչատրյան, Ալեքսանդր; Պետրոսյան, Գայանե
Ֆուրյեի մեթոդը կամ փոփոխականների անջատման մեթոդը ամենալայն կիրառություն ունեցող մեթոդներից է: Այս մեթոդով լուծվում են որոշ դասի խառը և եզրային խնդիրներ հիպերբոլական, պարաբոլական և էլիպտական տեսակի հավասարումների համար: Աշխատանքում Ֆուրյեի մեթոդը օգտագործվում է լուծելու տարբեր եզրային պայմաններով խառը եզրային խնդիրներ լարի տատանման հավասարման համար: Դիտարկված են կոնկրետ օրինակներ: Метод Фурье или метод разделения переменных один из самых широко использующихся методов. Этим методом решается класс смешанных и краевых задач для уравнений гиперболического, параболического и эллиптического типа. В работе метод Фурье используется для решения смешанных краевых задач для уравнения колебания струны, когда на концах струны заданы различные краевые условия. Method of Fourier or method of separation of variables one of the most widely used methods. With Fourier method solves the class of mixed and boundary value problems for hyperbolic, parabolic and elliptic equations. In this article, the Fourier method is used to solve mixed boundary value problems for the string oscillation equation, when at the ends of the string are given different boundary conditions. Considered concret examples.
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա