Երկրի տնտեսության զարգացումը, կառուցվածքային փոփոխությունները և պետության կարգավորող դերը - Զիրոյան, Շուշան
Տնտեսական զարգացման մեջ պետության դերը և դրա կարգավորման գործիքներն ընտրելուց առաջ նախ պետք է ուսումնասիրել այն բոլոր նախադրյալները, որն ունի տվյալ երկիրը, վերլուծել զարգացման հեռանկարները, մշակել հստակ մեխանիզմներ, որոնք երկրի համար կապահովեն դինամիկ աճ: Զարգացող երկրների տնտեսության աճի հիմնական հնարավորությունները ուսումնասիրելու նպատակով այս հոդվածում քննարկել ենք կառուցվածքային փոփոխությունների կարևորությունը, երկրի ազգային հնարավորությունները և դրա բարելավման հնարավորությունները, ինչպես նաև պետության դերի կարևորությունը և մասնակցության ձևը՝ տնտեսական զարգացում ապահովելու գործընթացում: Прежде чем выбрать роль государства в экономическом развитии и инструменты его урегулирования, государство должно изучить все имеющиеся предпосылки, проанализировать перспективы развития, разработать четкий механизм, который обеспечит динамичный рост страны. В этой статье мы обсудили важность структурных изменений национальных возможностей страны, а так же важную роль государства в процессе экономического развития. Before choosing the role of government in the developing of economy and instruments of its regulation we should study all the preconditions that the country has, analyze the development prospects, develop clear mechanisms that will ensure dynamic growth for the country. In this article we have discussed the importance of structural changes, endowments of the country and opportunities for its improvement, as well as the importance and role of the state in the process of economic development.
Keywords: Տնտեսագիտություն