ՀՆԱ-Ի և տնտեսության հիմնական ոլորտների փոխկապվածության կոռելյացիոն-ռեգրեսիոն վերլուծություն - Զաքարյան, Ժասմեն
Ցանկացած երկրի տնտեսական կյանքը բնութագրվում է համախառն ներքին արդյունքով, որը, չնայած ունեցած բազում թերություններին, եղել և մնում է երկրի տնտեսական զարգացումը բնութագրող կարևորագույն ցուցանիշը: Հաշվի առնելով նշված հանգամանքը՝ հոդվածում ներկայացվել է ՀՆԱ-ի և տնտեսության հիմնական ոլորտների միջև առկա փոխկապվածությունը, ի հայտ են բերվել ՀՆԱ-ի և ոլորտների, ինչպես նաև առանձին ոլորտների՝ իրար վրա ունեցած ազդեցության քանակական տվյալները՝ իրականացնելով կոռելյացիոն-ռեգրեսիոն վերլուծություն: Экономическая жизнь любой страны характеризуется валовым внутренним продуктом, который, несмотря на многочисленные недостатки, был и остается важнейшим показателем, характеризующим экономическое развитие страны. Учитывая указанное обстоятельство, в статье представлена взаимосвязь ВВП и основных отраслей экономики, выявлены количественные данные влияния ВВП и отраслей, а также влияния друг на друга отдельных отраслей при помощи корреляционно-регрессионного анализа. The economic life of any country is characterized by gross domestic product, which, despite all its many shortcomings, has been and remains the most important indicator of the country’s economic development. Given this circumstance, the article presents the relationship of GDP and the main sectors of the economy, identified quantitative data on the impact of GDP and sectors, as well as the impact on each other by individual sectors using correlation and regression analysis․
Keywords: էկոնոմետրիկա