Ռազմաքաղաքական իրավիճակը Արցախում - Հակոբյան, Տարոն
Խաղաղարար բանակցային գործընթացում ծագած նոր տարաձայնությունները պատճառ հադիսացան, որ նորից լարվեն փոխհարաբերությունները ԼՂՀ օրենսդիր մարմնի եւ ՀՀ ղեկավարության միջեւ: Օգտագործելով հարմար պահը եւ լծակները՝ ՀՀ նախագահը սաստկացրեց ճնշումը ԼՂՀ օրենսդիր մարմնի վրա եւ կարողացավ իշխանափոխություն կատարել ԼՂՀ-ում` բերելով իր համար բարենպաստ ուժեր։ Իսկ բանակցային գործընթացի անհաջողությունը պայմանավորված էր նրանով, որ հակամարտության կարգավորմանն ուղղված քայլերից և միջազգային մակարդակով ընդունված փաստաթղթերից ոչ մեկը չէր արտացոլում ղարաբաղյան հակամարտության էությունը: Новые разногласия в миротворческом переговорном процессе стали причиной обострения отношений между законодательным органом НКР и руководством РА. Пользуясь удобным случаем и рычагами, президент РА ужесточил давление на законодательный орган НКР и смог сменить власть в НКР на более благоприятную для себя. Неудача в переговорном процессе была обусловлена тем, что ни один из шагов, направленных на урегулирование конфликта, и ни один из международных документов не отражали суть карабахского конфликта. The new discords in the mediation peacemaking process caused the escalation of the relations between the legislative body of the NKR and RA authorities. Taking the opportunity, the President of the RA toughened the pressure on the legislative body of the NKR and managed to replace the authorities in the NKR with the ones more advantageous for them. The failure of the negotiation process was conditioned by the fact that neither the steps taken for the conflict settlement nor any international document reflected the real point of the Karabakh conflict․
Keywords: Հայոց պատմություն