«Թուֆենկյան» բարեգործական հիմնադրամի (ԹԲՀ) աջակցությունը Արցախի Հանրապետության ազատագրված տարածքների զարգացման գործում - Վարդանյան, Արարատ
«Թուֆենկյան» հիմնադրամը հիմնվել է 1988 թվականին Նյու-Յորքում՝ ամերիկահայ գործարար ու բարերար Ջեյմս Թուֆենկյանի կողմից: Նպատակ ունենալով բարեգործական ծրագրեր իրականացնել հայրենիքում՝ 1999թ. Երևանում հիմնադրվեց «Թուֆենկյան» հիմնադրամի գրասենյակ: Արցախին օգնելու նպատակով 2003թ. բացվում է «Թուֆենկյան» հիմնադրամի Ստեփանակերտի գրասենյակը, որի միջոցով իրականացվում են ազատագրված տարածքների վերաբնակեցման, սոցիալ-տնտեսական, առողջապահական, կրթամշակութային և այլ ծրագրեր: Фонд “Туфенкян” был основан в 1988году в Нью-Йорке, американским армянином бизнесменом и бенефициаром Джеймсом Туфенкяном. С целью осуществления благотворительных программ на родине в 1999 году в Ереване был основан офис фонда “Туфенкян”. В 2003 г. для оказания помощи Арцаху открывается офис фонда “Туфенкян” в Степанакерте, при поддержке которого на освобожденных территориях осуществляются социально-экономические, здравоохранительные, культурно- образовательные и программы переселения. The Tufenkian Foundation was founded in 1988 in New York by James Tufenkian, an American Armenian businessman and beneficiary. In order to implement charitable programs in the homeland, the Tufenkian Foundation office was founded in Yerevan in 1999. In 2003, in order to assist Artsakh the Tufenkian Foundation opened an office which supported the implementation of the socio-economic, health, cultural, educational and resettlement programs at the liberated territories.
Keywords: Հայոց պատմություն