Подготовка педагогических кадров в Приднестровском университете в условиях модернизации образования - Васильева, Людмила
Система высшего педагогического образования ПГУ, осуществляющая подготовку педагогических кадров для всех типов и уровней учебных заведений, носит государственный характер, является доступной для выпускников различных типов средних учебных заведений, построена на принципе преемственности. Вооружая студентов фундаментальными знаниями, одновременно формирует личность учителя. The system of higher pedagogical education of the PSU, which trains teachers for all types and levels of educational institutions, has got of a state nature, is accessible to graduates of various types of secondary schools, and is built on the principle of continuity. Arming students with fundamental knowledge and simultaneously forms the identity of the teacher․ Կրթական հաստատությունների բոլոր տեսակների և մակարդակների համար մանկավարժներ պատրաստող ՄՊՀ-ի բարձրագույն մանկավարժական կրթության համակարգը կրում է պետական բնույթ, հասանելի է տարբեր տեսակի միջնակարգ դպրոցների շրջանավարտների համար և կառուցված է շարունակականության սկզբունքով: Զինելով հիմնական գիտելիքներով այն միաժամանակ ձևավորում են ուսուցիչի ինքնությունը:
Keywords: Педагогика