Դեղերի և սննդամթերքների անհամատեղելիությունը - Մանգասարյան, Կարինե; Ղուկասյան, Տաթևիկ
Հիվանդությունների ժամանակ ընդունվող դեղանյութերը օրգանիզմում փոխազդում են սննդամթերքների հետ: Միաժամանակ, քչերն են փոխում իրենց սովորական սննդակարգը, հետևաբար որոշ դեղերի hամադրությունը սննդամթերքների հետ կարող է վատթարացնել կամ ամբողջովին չեզոքացնել բուժական ազդեցությունը: Նաև, ընդհակառակը, լիարժեք սնունդը կարող է հանդես գալ, որպես լրացուցիչ բուժական գործոն, որը բարելավում է դեղերի ազդեցությունը և հեշտացնում բուժման գործընթացը: Տվյալ հոդվածում ցույց կտանք սննդամթերքների և որոշ դեղանյութերի անհամատեղելիությունը: Используемые при заболеваниях лекарственные препараты в организме взаимодействуют с продуктоми питания. При этом мало кто изменяет свой привычный рацион питания, а вот сочетание определенных препаратов с некоторой пищей может ухудшить или полностью нейтрализовать лечебное действие. Так же наоборот, правильное питание может выступить в роли дополнительного лечебного фактора, улучшающего эффект лекарственных препаратов и облегчающего процесс выздоровления. В данной статье мы покажем несовместимость продуктов питания и некоторых лекарств. The medicines used during the sickness interact in our organism with food. Wherein not many people change their usual diet, while the combination of certain medicines with some kinds of food can worsen or completely neutralize the therapeutic effect. Alro vice versa: the right diet can act as an additional therapeutic factor, which improves the effect of medicines and facilitates the healing process. In this article well present the incompatibility of food with some kinds of medicines.
Keywords: Քիմիա