Արցախի Հանրապետության գյուղական բնակչության բնական շարժի արդի միտումները և դրսևորման առանձնահատկությունները - Աբրահամյան, Արթուր
1994թ. զինադադարից հետո Արցախի Հանրապետությունում տեղի ունեցած տարբեր բնույթի գործընթացները որոշակի ներգործություն են ունեցել գյուղական բնակչության բնական շարժի վրա՝ առաջացնելով տնտեսական, սոցիալական, ժողովրդագրական և, ինչու չէ, քաղաքական տիպի խնդիրներ: Հավելենք, որ պետության կողմից ժողովրդագրական քաղաքականության գիտական հիմունքներով մշակման ու կիրառման համար մեծ կարևորություն ունի ԱՀ գյուղական բնակչության բնական շարժի վերլուծությունն ըստ շրջանների: После прекращения огня 1994 года различные працессы, происходящие в республике Арцах оказали определенное влияние на естественное движение сельского населения, вызывая экономическое, социальное, демографическое и почему не не политические вопросы. Добавим что для лучшей демографический политики с научном основом со стороны государства имеет большое значение анализ естественного стока сельского населения в республике Арцах. Following the 1994 ceasefire various processes, occurring in the republic of Artsakh had a certain impact on the natural movement of the rural population causing economic social, demographic and why not political issues. We add that for a better demographic policy with a scientific basis is of great importance analysis of the natural runoff of the rural population in the republic of Artsakh.
Keywords: Աշխարհագրություն