Էկոտուրիզմը որպես անձի ձևավորման գործոն - Ավագյան, Արամայիս; Մինասյան, Լիանա
Հասարակական կյանքի զարգացման արդի բարդույթում կրթական համակարգի նպատակն է հումանիստական արժեքներով օժտված, հասարակությանը պիտանի անձի պատրաստումը: Այդ գործում իր կարևոր դերը կարող է կատարել բնական էկոտուրիզմը, որը ի վիճակի է բնական միջավայրի, բնականի, հավերժականի հենքի վրա մարդուն ուղղորդել դեպի ճշմարիտը, հումանիստականը, օգնել ձևավորելու հումանիստական արժեքներով օժտված անձ, արժանապատիվ քաղաքացի՝ նվիրված իր հողին, ջրին, հայրենիքին: В современной действительности общественного развития целью образования является воспитание и становления личности с гуманистическими ценностями. В осуществлении этого процесса важную роль может играть экотуризм, который на основе естественной среды и вечных ценностей может направить человека к истинному. Может помочь в становлении личности, наделенной гуманистическими ценностями, достойного гражданина своей Родины. In the modern reality of social development, the purpose of education is the education and formation of a person with humanistic values. In the implementation of this process, ecotourism can play an important role, which, based on the natural environment and eternal values, can direct a person to the true. It can help in the formation of a person endowed with humanistic values, a worthy citizen of his motherland.
Keywords: Աշխարհագրություն