Система массового обслуживания светофора Mα│Mβ│1│n - Сандрян, Сережа; Марутян, Карине
В работе рассматривается одноканальная система массового обслуживания с ограниченной длиной очереди, когда обслуживающий прибор независимо от поступления входящего потока в детерминированные моменты времени «ломается» и «восстанавливается». Установлены формулы для вычисления переходных вероятностей P(t)в мօмент времени t. In work the one-channel system of a queuing with the limited length of turn when the serving device irrespective of inflow of an entering stream in the determined instants "breaks" is studied and immediately "restored". Formulas for an evaluation of transitive probabilities P(t) in an instant are established. Աշխատանքում առաջարկվում է միալար և մեկ սպասարկող սարքով, հերթերի սաահմանափակ տեղերով, զանգվաճային սպասարկման տեսության մեկ մոդել` անկախ մուտքային հոսքից որոշակի դետերմինացված ժամանակահատվածներում սպասարկման սարքի փչացման և վերականգման առանձնահատկությամբ: Աշխատանքում գտնված է անցումային հավանականություների P(t) որոշման առնչություն, իսկ ստացիոնար վիճակի համար՝ վերջավոր չափերով գծային հավասարումների համակարգ` դրանց գտնելու նպատակով:
Keywords: Информатика