Պրոբլեմային իրադրության պայմաններում մեկ կոմբինատոր խնդրի լուծման մասին - Մանասյան, Վոլոդյա; Առաքելյան, Տաթևիկ
Հոդվածում դիտարկվում է կոմբինատոր խնդիր, որտեղ պահանջվում է տարբեր երկարությամբ հատվածներից կառուցել բոլոր հնարավոր բութանկյուն եռանկյունները, իմանալ նրանց թիվը տրված պրոբլեմային իրադրությունում: В статье рассматривается комбинаторная задача, где требуется из отрезков различной длины построить всевозможные тупоугольные треугольники, узнать их количество в данной проблемной ситуации. The article considers the combinatorial problem, where it is required to construct all rinds of obtuse triangles from segments of various lengths, to find out their number in this problem situation.
Keywords: Կոմբինատորական վերլուծություն