Մի տիպի ոչ ստանդարտ խնդիրների լուծման մասին - Մուսայելյան, Ռոբերտ
Աշխատանքը նվիրված է մի տիպի ոչ ստանդարտ խնդիրների լուծմանը: Այս աշխատանքում բերված են այդպիսի երեք խնդիրներ, որոնք կարելի է անվանել նաև խաղ-խնդիրներ: Խնդիրները վերաբերում են վերջավոր բազմություններից հաջորդաբար վերջավոր թվով էլեմենտներ ընտրելուն: Երկու խաղացողներ նշված վերջավոր բազմությունից հերթով վերցնում են սահմանափակ թվով էլեմենտներ: Կախված բազմության էլեմենտների քանակից, ճիշտ խաղի կազմակերպումից՝ կարող է հաղթել կա՛մ սկսողը, կա՛մ պատասխանողը: Работа посвящена решениям одного типа нестандартных задач. В этой работе приведены три такие задачи, которые можно назвать также ”задача-игра’’. Задачи косаются выбора из конечных множеств конечного числа элементов. Два игрока из таких множеств последовительно берут ограниченые количества элементов. Выигрыш зависит и от количества элементов в рассматриваемом множестве и, конечно, от правельной игры. This work is dedicated to the solution of one type of non-standard tasks. Such three tasks are presented in this work, which can also be called game-tasks. The tasks concern to the successive selection of the elements with finite number from the finite sets. Two players take elements in limited numbers in turn from the mentioned finite set. Depending on the quantity of the elements of set, good organization of the game, either the beginner will win or the respondent.
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա