Աֆինական կապակցվածության տարածություններում գեոդեզիկ գծերի որոշ հատկությունների մասին - Նալբանդյան, Գուրգեն
Ուսումնասիրված են գեոդեզիկ գծերը Ln աֆինական կապակցվածության տարածություններում: Ստացված են անհրաժեշտ և բավարար պայմաններ, որպեսզի առանց ոլորման երկու կապակցվածության օբյեկտները ունենան ընդհանուր գեոդեզիկ գիծ: Որոշված է առանց ոլորման երկու կապակցվածության օբյեկտների համընկնելու պայմանը: Изучены геодезические линии в пространствах аффинной связности Ln. Получены необходимые и достаточные условия того, чтобы два объекта аффинной без кручения связности имели общую геодезическую линию. Найдены условия совпадения двух объектов аффинной связности без кручения . In spaces with an affine connection Ln geodesic lines are investigated. The necessary and sufficient conditions of a torsionfree affine connection of two objects having a general geodesic line; as well as coincidence of a torsion-free affine connection of two objects are proved.
Keywords: Մաթեմատիկա