5-արիլազո -և 5-արիլիդեն-ամինո 2, 4, 6 - եռամինոպիրիմիդինների և նրանց 6-օքսիածանցյալների մաս- սպեկտորների ուսումնասիրությունները - Միրզոյան, Վալոդյա
Ուսումնասիրված է 5-արիլազո- և 5-արիլիդեն-ամինո 2, 4, 6 -եռամինոպիրիմիդինների և նրանց 6-օքսիածանցյալների մաս- սպեկտորները և ցույց է տրված տրոհված հիմնական իոնների և մոլեկուլյար իոնների հարաբերության փոխկապվածությունը σ հաստատունների միջև։ Изучены масс-спектры 5-арилазо –и 5-арилиденамино 2,4,6 триаминопиримидионов и их 6-оксианалогов. Показана корреляционная связь между соотношением интенсивности основных и молекулярных ионов и σ константов заместителей . The mass spectra of 5-arylazo – and 5-arylidene amino 2,4,6 triaminopyrimidions and their 6 oxyanalogues were studied. The correlation between the intensity ratio of the main and molecular ions and the σ substituent constants is shown.
Keywords: Քիմիա