Տեղեկություններ Արցախում աճող հաբեթասնկերի վերաբերյալ - Պետրոսյան, Զոյա; Գալստյան, Մարիաննա
Առաջին անգամ տեղեկություններ են հայտնվում Արցախում աճող հաբեթասնկերի /կամ աֆիլլոֆորային սնկերի/ մասին։ Ուսումնասիրության ընթացքում հայտնաբերվել են 8 ընտանիքի պատկանող 20 տեսակի սնկեր։ Նրանք քսիլոտրոֆներ են՝ բնափայտ քայքայողներ՝ բացառությամբ 1 տեսակի, որը միկոռիզ է առաջացնում։ Հաբեթասնկերը պատկանում են բաժին՝ բազիդիալ սնկեր, դաս՝ հիմենոմիցետներ, ենթադաս՝ աֆիլլոֆորային սնկեր։ Впервые приведены сведения о произрастающих в Арцахе трутовиках (афиллофоровых грибах). В ходе исследования выявлены 20 видов грибов, принадлежаших к 8 семействам. Все они дереворазрушающие - ксилотрофы, за исключением 1 вида, который образует микоризу. Трутовики принадлежат к отделу базидиомикот, классу гименомицетов, подклассу афиллофоровые грибы. For the first time, is given information about polypore (or aphyllophoric fungi) growing in Artsakh. During the study revealed 20 species belonging to 8 families of fungi. All of them are xylotrophic-wood-destructive with the exception of one specie, which forms mycorrhiza. Polypores belongs to the section of basidial fungi, class: kennemycetkin, subclass, aphyllophoric fungi.
Keywords: Բուսաբանություն