Новый памятник среброделия армян Кесарии - Александр Каковкин (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Մատենադարանի №10411 ձեռագրի կազմը, որը պատրաստել է արծաթագործ Մալխասը 1704 թ. Կեսարիայում, հրապարակվում է առաջին անգամ: Այս հուշարձանի համեմատությունը նույն վարպետի պատրաստած (1671 և 1691 թթ.) երկու այլ կազմերի հետ հնարավորություն է տալիս բացահայտել Կեսարիայի նշանավոր ոսկերիչներից մեկի' Մալխասի, ստեղծագործության բնորոշ առանձնահատկությունները։
Keywords: History; Bibliography; Geography; Anthropology; Recreation; Medieval History; Manuscripts; Paleography; Costume, Jewelry; D History