Շփման ուժերի հետ կապված որոշ խնդիրներ - Արամյան, Կարեն
Աշխատանքում դիտարկված են շփման ուժերի որոշակի հայտնի պարզ հատկություններ և շփման ուժերով պայմանավորված մի քանի խնդիրներ: Չնայած, որ խնդիրների լուծման համար գտագործվում են շփման ուժերի պարզ հատկություններ, լուծումները պահանջում են ստեղծագործական մոտեցում և օժտված են բնօրինակությամբ: В работе рассмотрены некоторые известные свойства сил трения и несколько задач, связанных с ними. Несмотря на то, что для решения задач используются известные простые свойства сил трения, решение задач требует творческого мышления и обладает оригинальностью. In the work some wellknown properties of friction forces and several problems associated with them are considered. Dispite the fact that for solving problems wellknown simple properties of friction forces are used, solving problems requires a creative approach and original thinking.
Keywords: Ֆիզիկա