Հեռավար ուսուցման կազմակերպման տվյալների հենքի նախագծում - Առստամյան, Վազգեն; Մնացականյան, Արթուր
Սույն հոդվածում փորձ է արվում ընդհանրացնել հեռավար ուսուցման համակարգի հիմնախնդիրների վերաբերյալ արևմտյան երկրների ներկայիս մոտեցումները:Աշխատանքում հիմնավորվում է հեռավար ուսուցման առանձնահատկությունները, նշվում, որ ուսուցման գործընթացի կենտրոնում ոչ թե ավանդական դասավանդումն է, այլ ինքնուսուցումը, այսինքն՝ սովորողի ինքնուրույն գործունեությունը՝ ուղղված գիտելիքների, կարողությունների և հմտությունների ձեռքբերմանը։ Առաջարկվող ,,հեռավար ուսուցման WEB ծրագրային մոդելի մշակումը՛՛ հնարավորություն կտա ստեղծելու համակարգչային ծրագրային տեխնիկական հարթակ: В данной статье предпринята попытка обобщить современные подходы западных стран к проблемам системы дистанционного обучения. Работа сосредоточена на особенностях дистанционного обучения, указывая на то, что это не традиционный метод обучения, а самообучение, то есть самореализация студента, нацеленная на приобретение знаний, умений и навыков. Предлагаемая "Разработка модели веб-приложения для дистанционного обучения" позволит создать компьютерную программную платформу. This article attempts to summarize the current approaches of the western countries on the problems of distance learning system. The work focuses on the features of distance learning, indicating that this is not a traditional method of teaching, but a self-learning, that is, a student's self-actualization aimed at acquiring knowledge, abilities, and skills. Suggested "The development of distance learning web application model" will enable to create a computer software platform. The proposed "Development of a model of a web application for distance learning" will allow you to create a computer software platform.
Keywords: Ինֆորմատիկա