Հարթության ձևափոխությունների կիրառությունը մաթեմատիկայի որոշ խնդիրների լուծման ժամանակ - Առաքելյան, Ռուդիկ
Հոդվածում դիտարկվում են խնդիրներ՝ իրենց լուծումներով, որոնք ներկայացնում են որոշակի հետաքրքրություն երկրաչափական կառուցումների տեսանկյունուց: Այնուհետև այդ խնդիրների գործնական կիրառությունները ցուցադրվում են ժամացույցի օրինակի վրա: Հոդվածը պարունակում է 10 խնդիր՝ իրեց գծագիրներով և նկարներով: В статье рассматриваются задачи с решениями, которые представляют интерес с точки зрения геометрических построений. Далее эти задачи находят практические применения на примере часов. Статья содержит 10 задач со своими рисунками и чертежами. In this paper we consider tasks with solutions that from the point of view geometric constructions are interest. Further, these tasks find practical applications using the example of hours. The article contains 10 tasks with their drawings.
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա