Ժամանակակից բանկային համակարգ և կրիպտոարժույթներ։ Սկզբունքներ, հակասություններ, հեռանկարներ - Գրիգորյան, Թամար
Գլոբալիզացիան, դրամական շուկաների աննախադեպ աճը, թվայնացումը և IT-տեխնոլոգիաների զարգացումը հանգեցրին մեր հասարակությունում բազմաթիվ լրացուցիչ ինստիտուտների, ֆինանսական գործիքների և մարդկանց միջև փոխգործունեության նոր ձևերի առաջացմանը։ Արդի ֆինանսական աշխարհում ձևավորվում է այդպիսի մի նոր՝ կրիպտոարժույթների։ Աշխատանքի նպատակն է պարզել ժամանակակից բանկային համակարգի հնարավորությունները, ինտեգրվել դրամավարկային հարաբերությունների նոր իրողություններին, որոնք ձևավորվում են գիտատեխնիկական առաջընթացի ազդեցությամբ, վերլուծել կրիպտոարժույթի պահանջարկի վրա ազդող առավել նշանակալի գործոնները։ Глобализация, безудержный рост денежных рынков, всеобщая компьютеризация и развитие IT технологий повлекли за собой появление в нашем обществе огромного количества дополнительных институтов, финансовых инструментов и новых форм взаимодействия между людьми. Одним из таких институтов в современном мире выступает криптовалюта. Целью данной работы является выяснение возможностей современной банковской системы интегрироваться к новыми реалиям денежных отношений, которые формируются под влиянием научно-технического прогресса и анализировать наиболее значимые факторы, влияющие на спрос криптовалют. Globalization, unrestrained growth of money markets, universal computerization and development of IT technologies have led to the emergence of a huge number of additional institutions, financial instruments in our society and new forms of interaction between people. One of these institutions in the modern world is cryptocurrency. The purpose of this work is to clarify the capabilities of the modern banking system to integrate with the new realities of monetary relations, which are formed under the influence of scientific and technological progress and analyze the most significant factors affecting the demand for cryptocurrencies.
Keywords: Տնտեսագիտություն