Շինարարական կազմակերպություններում ներքին վերահսկողության կազմակերպումը - Հակոբյան, Տիգրան
Շինարարության ոլորտը շատ կարևոր է Արցախի տնտեսության համար: Մրցակցության ուժեղացումը համարվում է շինարարական բնագավառի զարգացման մարտահրավերներից մեկը: Շինարարական կազմակերպություններում հրատապ է ներքին վերահսկողության կազմակերպումն ու այդ գործընթացի հետագա կատարելագործումը: Ներքին վերահսկողությունն ամբողջ շինարարական գործընթացի անբաժան բաղադրատարրն է: Ներքին վերահսկողության համակարգը (որի հիմնական կորիզը ներքին վերահսկողության ծառայությունն է) թույլ է տալիս բացահայտել և չեզոքացնել շինարարական կազմակերպություններում գործունեության առկա ռիսկերը, երաշխավորել ֆինանսական հաշվետվություններում տեղեկատվության իսկությունը: Ներքին վերահսկողության գործընթացի արդյունավետ կազմակերպումը շինարարական կազմակերպության բարելավման և առաջխաղացման միջոցներից մեկն է: Сфера строительства очень важна для экономики Арцаха. Усиление конкуренции является одним из вызовов развития строительной сферы. Актуальна организация внутреннего контроля и совершенствование этого процесса в строительных организациях. Внутренний контроль – неотделимый элемент всего строительного процесса. Система внутреннего контроля (ядром которого является служба внутреннего контроля) позволяет выявлять и устранять существенные риски деятельности в строительных организациях, гарантировать достоверность информации в финансовых отчетах. Эффективная организация процесса внутреннего контроля является одним из способов улучшения и продвижения строительной организаци․ The sphere of construction is very important for the economy of Artsakh. Increased competition is one of the challenges for the development of the construction industry. The organization of internal control and improvement of this process in construction organizations is relevant. Internal control is an inseparable element of the entire construction process. The internal control system (the core of which is the internal control service) makes it possible to identify and eliminate significant risks of activity in construction companies, to guarantee the accuracy of the information in the financial statements. Efficient organization of the internal control process is one of the ways to improve and advance the construction organization.
Keywords: Տնտեսագիտություն