Շփվել այնպես, որ քեզ հասկանան - Յարամիշյան, Վիտյա
Հոդվածը նվիրված է մարդկային կարևորագույն պահանջմունքներից մեկի` հաղորդակցման պահանջմունքի բավարարման խնդրին: Երկխոսության (դիալոգ)` որպես հաղորդակցման հիմնական ձևի արդյունավետությունը կախված է մարդկանց մոտ ձևավորված համապատասխան հմտություններից, լեզվական միջոցների հարստությունից և բովանդակությունից: Երկխոսության մասնակիցների` տեղեկու-թյուն հաղորդողի և ընդունողի միջև հաճախ առաջ են գալիս թերըմբռնման և չհասկացվածության երևույթներ, ինչի արդյունքում տուժում է նրանց հարաբերությունների որակը: Պատճառներից մեկը լինում է խոսքի ոչ ճիշտ ձևակերպումը: Այս խնդրի կառավարմանն է միտված սույն ուսումնասիրությունը։ Данная статья посвящена одной из важнейших потребностей человека - потребности в общении. Эффективность диалога как основной формы общения, зависит от формированных у человека соответствующих навыков, богатства и содержания языковых ресурсов. Между участниками диалога - передающим субъектом и принимающим объектом - часто возникают недопонимания и недоразумения, в результате чего страдает качество взаимоотношений между ними. Одной из причин является неправильное формулирование речи. Данное исследование направлено на управление этой проблемой. This article is devoted to the problem of meeting one of the most important human needs - the need for communication. The effectiveness of a dialogue as the main tool of communication depends on the formation of appropriate skills, as well as richness and content of the language. Very often misunderstanding occurs between dialogue participants- the speaker and the recipient- as a result of which the quality of the relationship between them suffers. One of the reasons is the incorrect speech production. This article is directed to the management of this task.
Keywords: Հոգեբանություն