Կրթության հիմնախնդիրները կրոնափոխ եզդիների շրջանում (Եհովայի վկաներ, Հիսսունականներ) - Սեյեդեհնասիմ, Ֆաթեմի
Վերջին տասնամյակներում նկատվում է եզդիների կրոնափոխության ակտիվ միտում դեպի այլ կրոններ՝ Եհովայի վկաներ և Հիսունականներ։ Սույն հոդվածում փորձ է արվել ներկայացնել, թե ինչպիսին է կրթության դերը Եհովայի վկա դարձած եզդիների և եզդի հիսունականների մոտ։ Հոդվածի նպատակն է ուսումնասիրել այն սկզբունքային տարբերությունները, որ առկա են կրթության հիմնախնդիրների մեջ երկու կրոններում և նրանց թողած ազդեցությունները եզդի կրոնափոխների մտածելակերպի վրա և առօրյա կյանքում։ Հետազոտությունը վերլուծում է աշխարհիկ և աստվածաբանական դպրոցների դերերի բաշխումը և նրանց առանձնահատկությունները կրոնափոխ եզդիների (Եհովայի վկաներ և Հիսունականներ) շրջանում։ Российско-Армянский (Славянский) университет, соискатель третий год, Института востоковедения, Армении, г. Ереван За последние десятилетия у езидов заметна активная тенденция обращения в другие религии-Свидетелей Иёговы и Пятидесятники. В данной статье предпринята попытка представить, кокова роль образования у езидов ставших Свидетелей Иеговы и Пятидесятников. Целью данной статьи является изучение тех основных различий, которые существуют в проблемах образавания обеих религий и их вмияние на мышление и повседневную жизнь езидов поменявших религию. В исследовании анализируется распределение ролей светских и богословских школ и их особенности среди новообрищённых (Свидетелией Иеговы, Пятидесятников) езидов. In recent decades, it has been observed an active trend of Yezidis converting to other religions, Jehovah’s Witnesses and Pentecostals. This article attempts to present the role of education among Yezidis who became Jehovah’s Witnesses and Pentecostals. The purpose of this article is to examine the principal differences that exist between education issues in the two religions and their effects on the converted Yezidi’s thinking and daily life. The study analyzes the distribution of the roles of secular and theological schools and their peculiarities among the converted Yezidis (Jehovah's Witnesses and Pentecost). This article is based on the author's observations, method of comparison and analysis, individual and group interviews with converted Yezidis (Jehovah's Witnesses and Pentecost) from Armenia and Russia․
Keywords: Արևելագիտություն