Трансформация современного вооружённого конфликта - Асатрян, Левон
В современном мире современный вооружённый конфликт — это в первую очередь вооружённое противоборство между государ-ствами или социальными общностями внутри отдельных государств. Решить любой вооруженный конфликт сложно, но решения должны быть приняты на основе межгосударственных соглашений и закрепления их в соответствующих международных актах, которые должны ратифицироваться всеми странами без исключения. С помощью такого механизма, человечество сможет ограничить и обезопасить себя от открытых и кровопролитных столкновений. Ժամանակակից աշխարհում, ժամանակակից զինված հակամարտությունն առաջին հերթին զինված առճակատումն է պետությունների կամ հասարակական համայնքների միջև առանձին պետություններում: Դժվար է լուծել ցանկացած զինված հակամարտություն, սակայն որոշումները պետք է ընդունվեն միջպետական համաձայնագրերի հիման վրա, որոնք ամրագրված են համապատասխան միջազգային ակտերում և պետք է վավերացվեն բոլոր երկրների կողմից՝ առանց բացառության: Նման մեխանիզմի միջոցով մարդկությունը կկարողանա սահմանափակել և պաշտպանել իրեն բաց և արյունալի բախումներից: In the modern world, a modern armed conflict is first and foremost an armed confrontation between states or social communities within individual states. It is difficult to resolve any armed conflict, but decisions must be taken on the basis of interstate agreements and enshrined in relevant international acts, which must be ratified by all countries without exception. With the help of such a mechanism, humanity will be able to limit and protect itself from open and bloody collisions.
Keywords: Քաղաքագիտություն